Felmeddelande - PrivateKeyMissing efter Enable-ExchangeCertificate

Enable-ExchangeCertificate : The certificate with thumbprint XXXXXXXXX was found but is not valid for use with Exchange Server
(reason: PrivateKeyMissing).
At line:1 char:27
+ Enable-ExchangeCertificate <<<< -Thumbprint XXXXXXXXX -Services "IIS"

Övanstående meddelande är ett känd problem med Exchange 2007.

1. Klicka på Start > Run och typ "mmc" och sen en Enter
  2. Klicka på File och välj Add/Remove Snap in och sedan på Add...
  3. Välj Certificates i Add Standalone Snap-in och sedan Add
  4. Välj Computer Account och sedan Next
  5. Välj Local Computer och sedan Finish
  6. Stäng Add Standalone Snap-in och klicka på OK i skärm Add/Remove Snap in
  7. Gå tillbaka till Microsoft Management Console
  8. Dubbelklicka på ditt nya certifikat under Personal -> Certificates
  9. Gå till Details
  10. Hitta Serial Number och kopiera den.
  11. Öppna en CMD -> CMD.exe
  12. Skriv: certutil -repairstore my "SerialNumber"
  13. Sedan, i Exchange Management Shell, skriv: Enable-ExchangeCertificate -Thumbprint "THUMBPRINT" -Services "POP, IMAP, SMTP, IIS"
    Den Thumbprint, hittar du ochså under Details i MMC