Felmeddelande - ssl error rx record too long

Det är möjligt att se meddelandet SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG i webbläsaren när du besöker en webbplats via HTTPS.

Detta handlar om ett fel i SSL configurationen på servern.

För att korrigera problemet bör vi titta noga på det följande:

• Port 443 bör vara öppen på webbservern.
  • Firefox 3 kunde visa detta fel vid användning av en annan port än 443 för SSL.
  • Apache 2.x måste konfigureras för att använda port 443; ändringen behövs göras i ports.conf enligt följande:
    --
    Listen 80
    Listen 443 https
    --
  • Varje webbplats med SSL ska ha en egen IP-adress, eller bör använda SNI.
  • Apache 2.x - det kan hända att vhost-konfigurationen måste ändras: ändra <Virtual> till <Virtual _default_: 443> för att lösa problemet.
  • CPanel - När kontot har migrerats med pkgacct: Detta kan lösas genom att ominstallera certifikatet.

När du använder en proxyserver som inte har ställts in ordentligt, kan det här felet visas också.