Novell ConsoleONE - Installation av certifikat

Förberedelser

Kontrollera om följande software har installerads på din ConsoleOne workstation:

• ConsoleOne 1.3.6+
  • Certificate Server snap-in Version 2 (2.23 Build 34+)
  • Server NICI 2.6+

Kontrollera att du har senaste version av PKIWrap.dll. Du hittar den i din ConsoleONE katalog. Versionen måste vara minst 2.2.3.9. Du hittar en update på Novells hemsida: Security Services 2.0.4.

Kombinera certifikat filer

Innan du kan göra installation, måste du blanda din certifikat med dina root och intermediate certifikat i en .p7b fil. Om du har fått en .p7b fil av oss, så kan du bruka den direkt.

1. Importera din certificat, intermediate certifikat och root certifikat i Internet Explorer genom att dubbelklicka på den och välja Install Certificate.
  2. Klicka på Start -> Run -> certmgr.msc och klicka på OK. Din intermediate certifikat måste stå i Intermediate certification authorities och din root i Trusted root certification authorities.
  3. Klicka på PersonalCertificates, högerklicka på din certifikat och sedan All tasks Export.
  4. Klicka på Next
  5. Välj Cryptographic Message Syntax Standard - PKCS #7 Certificates (.P7B).
  6. Välj Include all certificates in the certification path if possible och klicka på Next.
  7. Välj en namn för din fil, och klicka på Next och sedan Finish

Installation av certifikat

1. Öppna ConsoleOne och välj din certifikat
  2. Gå tll tab Public Key Certificate.
  3. Klicka på Import.
  4. Välj No Trusted Root Certificate available och klicka på Next
  5. Importera din nya P7B fil