Skapa CSR genom MMC

1. Öppna din Local Computer Certificate Store i MMC.
  2. Högerklicka på mappen 'Personal' och välj 'All Tasks' ' → ' 'Advanced operations' '→' ' Create custom request'
  3. Det visas ett fönster med titeln "Certificate Enrollment". Klicka på 'Next'
  4. Välj 'Custom Request -> Proceed without enrollment policy
  5. Välj '(No template) Legacy key' och klicka på 'Next'
  6. Klicka knappen bredvid 'Details' och sedan 'Properties'
  7. I fliken 'General' anger en 'Friendly Name' och gå till nästa flik
  8. I fliken 'Subject' ange följande information:
    • Common name
    • Country
    • Locality
    • Organization
    • Organization unit
    • State
    Klicka på 'Add' varje gång innan du går vidare till nästa. Om den begärda informationen läggs till höger, gå du till nästa flik
  9. I fliken 'Extensions' klicka på pilen bredvid 'Extended Key usage'. I 'Available options' klicka på 'server authentication' och klicka på 'Add'. Gör samma sak för 'client authentication'. Gå sedan till den sista fliken
  10. I fliken 'Private key' klicka på pilen brevid 'Cryptographic service provider'. Välj 'Microsoft RSA SChannel Cryptographic Provider'. Under 'Key options' välj nyckelstorlek '2048' och klicka på 'Make private key exportable' om du vill exportera certifikatet till en .pfx fil senare. Klicka på 'Apply' och sdan på 'OK'
  11. Klicka 'Next'. På nästa skärm klickar du på 'Browse ...' för att välja platsen där din CSR ska sparas och ge filen ett namn (t.ex. CSR) och klicka på 'Save'
  12. Klicka på 'Finish'