Xolphin SOAP API flyttas och utökas med REST och Comodo AP

15 januari 2016

För att enkelt begära och hantera SSL-certifikat kan du använda ett API. I tillägg till den existerande SOAP API, kan vi nu också erbjuda ett REST API och en Comodo API. Du kan också använda webhooks för att automatiskt rapportera programstatusuppdateringar.

Fördelar med API

Den stora fördelen med en API är att du kan använda den för att beställa certifikat med ditt eget system, i stället för att behöva använda kontrollpanelen. Du kan integrera hela ansökningsprocessen inom din egen programvara eller webbplats. API stöder de vanligaste funktionerna i certifikathantering, t.ex. beställning av certifikat, begärande av statusuppdateringar för dina beställningar och omsändning av valideringse-post. Användningen av dessa API:er är gratis.

SOAP API

Den befintliga SOAP API:n har flyttat och är nu tillgänglig via api.xolphin.com. Om du använder SOAP API, är det viktigt att börja använda den nya webbadressen.

Nya API:er

Alla API-versioner har samma egenskaper. Vilken API fungerar bäst för dig beror på dina egna preferenser och erfarenhet. Vi rekommenderar REST API för nya användare, eftersom den är lättare att integrera. Om du använder Comodo API och du vill börja köpa Comodo-certifikat via Xolphin, kan du använda Xolphin Comodo API. Detta gör det enkelt att byta utan att modifiera någon kod.

Webhooks

Med en webhook kommer vårt system automatiskt att skicka statusuppdateringar till en webbadress som du väljer. Detta eliminerar behovet av att begära statusuppdateringar manuellt. Den här funktionen fungerar med alla API:er.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer eller om du behöver hjälp med att genomföra processen, kan du kontakta vår supportavdelning via support@sslcertificaten.nl eller genom att ringa 088-775 775 1. Om du föredrar en demonstration med kommentarer från utvecklarna, kan du delta i vår releasefest! Mer information kommer senare.

SSL-kontroll

SSLCheck kontrollerar om certifikatet är korrekt installerat på din server och om det finns potentiella problem.

point up