Ställa in tvåfaktorsautentisering

Du kan skydda ditt konto ännu mer genom att aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA). Du kan ställa in 2FA för varje enskilda användare, inte på kontonivå. Du behöver ett sätt att autentisering (inklusive QR-kod läsare) för användning av 2FA.

Vad är tvåfaktorsautentisering

När du loggar in med ett lösenord autentiserar du dig själv. För att minska risken för att dina inloggningsuppgifter hamnar i orätta händer, kan du lägga till ytterligare ett autentiserings steg. Tvåfaktorsautentisering kombinerar något du vet (ett lösenord) med något du har (en Authenticatorn). Detta kommer att göra ditt konto mycket säkrare

Vad behöver du för Tvåfaktorsautentisering

• En streckkodsläsare för att skanna QR-koden med. Om du har en Windows Phone kan du använda Windows Authenticator. För iPhone och Android-enheter kan du använda Authie eller Google Authenticator.

Aktivera tvåfaktorsautentisering

Tvåfaktorsautentisering kan aktiveras på ditt konto:

• Gå till fliken Konto i vår Control Panel.
  • Klicka på Aktivera för 'Two-factor authenticaton' under rubriken Account
  • Skanna QR-koden visas med autentiserings agent.
  • Din Authenticator agent visar returkoden. Ange denna i "Token" fältet.

Logga in med Tvåfaktorsautentisering

När två-faktor autentisering har aktiverats, har QR-kod lagrats. Nästa gång du loggar in, kommer du att bli ombedd efter ditt lösenord för att ange koden som du genererar med din autentiserings agent. Utan denna autentiserings agent kan du inte logga in.

Hantera Tvåfaktorsautentisering

När du har aktiverat Tvåfaktorsautentisering är det möjligt att konfigurera en ny autentiserings agent. För att göra detta, gå till fliken Konto och under rubriken 'konto', klicka på 'Reset' bredvid 'Tvåfaktorsautentisering'. För att avaktivera Tvåfaktorsautentisering behöver du skicka ett e-postmeddelande till support@xolphin.se