Ta bort meddelande om säkra och osäkra objekt

Det kan hända att när du besöker en webbplats via HTTPS, webbläsaren meddelar att det finns osäkra element på sidan. Det här är en vanlig fråga när du serverar webbplatsen via HTTPS, men vissa bilder, skript eller stylesheets laddas fortfarande via HTTP.

Ändra ditt innehåll på webbplatsen

Genom att se till att allt innehåll serveras via en säker anslutning kan problemet lösas helt. Detta kräver att alla HTTPS-sidor måste innehålla säkra webbadresser, så alla objekt måste laddas via HTTPS. Du kan göra detta enligt följande:

1. Använd en sniffer som stöder HTTPS och har möjlighet att visa vilka som laddas från cacheminnet. HttpWatch är ett sådant exempel.
  2. Navigera till webbsidan så att meddelandet uppstår och att webbläsaren visar blandat innehåll.
  3. Analysera resultaten från snifferen, för att visa objekt som laddades över HTTP. Varje webbadress bör börja med HTTPS, korrigera de som inte gör det.
  4. Försök ladda om webbplatsen via Shift-F5, det kan vara att visst innehåll laddades från cacheminnet.

JavaScript

Dessa varningar kan också orsakas av JavaScript, där en vanlig brukt teknik är källan till detta problem: // Causes a warning about mixed content in IE
document.write("<script id="__ie_onload" src="javascript:void(0)"></script>");
document.getElementById("__ie_onload").onreadystatechange = function()
{

if (this.readyState == "complete") domReady();

};

Följande lösningen emulerar DOMContentLoaded händelsen i IE. Felet är resultatet av att javascript: protokollet används, även om det inte finns någon nedladdad fil.

Vi kan lösa problemet genom att använda //: för korrigering för src-attributet som vi t.ex. gör på jQuery och prototype. Detta resulterar i en (oskyldig) felmeddelande i HttpWatch, men det löser fel om blandat innehåll:

// Solves a warning about mixed content in IE
document.write("<script id="__ie_onload" src="//:"></script>");
document.getElementById("__ie_onload").onreadystatechange = function()

if (this.readyState == "complete") domReady();